Uitbreiding PLUS

 

De pogingen om de Plusmarkt van de Familie Winnubst uit te breiden hebben ca 15 jaar geduurd. In 2013 kwam er een doorbraak, Plus Vastgoed kwam tot overeenstemming met de woningcorporatie en de gemeente Heerlen steunde de plannen van harte. Daarmee was het plan nog niet gerealiseerd. Het duurde nog even voordat Plus Vastgoed met concrete plannen bij de gemeente kwam. De woningcorporatie echter ging vrijwel direct van start en verkocht de andere winkels aan het winkelplein aan de Van Weerden Poelmanstraat aan Plus Vastgoed. De boven de winkels gelegen flats bleven in bezit van de woningcorporatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Definitieve doorbraak

In 2014 lagen er concrete plannen voor de uitbreiding van de Plus Markt op tafel. De gemeente kon zich goed vinden in die plannen en alles lag gereed om tot definitieve plannen te komen. De benodigde vergunningen werden aangevraagd.

 

Huidige stand van zaken

 

De bouwvergunning is door de gemeente verleend.

De start van de bouw heeft onlangs plaatsgevonden. De familie Winnubst hoopt in November te kunnen openen.

Om een en ander in de toekomst verkeerstechnisch goed te laten verlopen zijn er extra parkeerplaatsen aangelegd. Daarnaast worden er een aantal maatregelen met betrekking tot het verkeers verloop genomen.

Hiertoe heeft de firma Plum Infra een brief gemaakt om bezoekers en omwonenden van het plein te informeren.genomen. Op dinsdag 22 augustus starten de opbreek werkzaamheden.

Op deze Plattegrond vindt u de met een kleur gemarkeerde verschillende fasen van het plan.

Fase Oranje. De pakeerplaatsen aan de van Weerden Poelmanstraat zullen vanaf dinsdag 22 augustus 07.00 uur vrij moeten zijn. De werkzaamheden zullen 4 weken duren tot en met 15 september.

Fase groen. De pakeerplaatsen aan de van Lindberghstraat zullen vanaf dinsdag 22 augustus 07.00 uur vrij moeten zijn. De werkzaamheden zullen 3 weken duren tot en met 8 september.

Fase paars. De pakeerplaatsen aan de van Lindberghstraat zullen vanaf maandag 11 september 07.00 uur vrij moeten zijn. De werkzaamheden zullen 2 weken duren tot en met 22 september.

Fase blauw. De pakeerplaatsen aan de van Weerden Poelmanstraat zullen vanaf maandag 9 oktober  07.00 uur vrij moeten zijn. De werkzaamheden zullen 3 weken duren tot en met 27 oktoober.

groene-wijk-plus-1
groene-wijk-plus-1

press to zoom
groene-wijk-project-plus
groene-wijk-project-plus

press to zoom
groene-wijk-plus-5
groene-wijk-plus-5

press to zoom
1/6